Torty zamawiamy na specjalne dla nas lub naszych bliskich okazje. Zależy nam na tym, aby były idealne i wpasowywały się w nasze indywidualne potrzeby. Aby ułatwić wybór, przedstawiamy poniżej krótką instrukcję, która może w znaczącym stopniu uprościć i skrócić czas składania zamówienia.
Podczas zamawiania tortu główne kryteria, na które zwracamy uwagę, to: wygląd, smak, waga, cena oraz terminy.

1. Wygląd

Sposób 1: wybieramy jeden z zaprezentowanych na stronie wzorów. Wzory możemy zobaczyć w zakładce oferta (oglądamy wszystkie dostępne produkty) lub wybierając wzory z interesującej nas kategorii, korzystając w tym celu z belki "Wybierz produkty, które Cię interesują".

Sposób 2: jeśli żaden z zaprezentowanych przez nas wzorów nie spełnia Państwa oczekiwań, prosimy o kontakt w celu ustalenia indywidualnego zamówienia.

2. Smak

Sposób 1: wybieramy jeden z zaprezentowanych na stronie smaków. Opisy smaków możemy zobaczyć na stronie w zakładce nadzienia do tortów.

Sposób 2: jeśli żaden z zaprezentowanych przez nas smaków nie spełnia Państwa oczekiwań lub pojawiają się wątpliwości odnośnie szczegółów, prosimy o kontakt. Postaramy się tak dobrać smak, aby odpowiadał Państwa potrzebom.

3. Waga

Waga jest w dużej mierze czynnikiem decydującym o cenie oraz ilości porcji.
Poniżej przedstawiamy szacowaną wagę tortu w stosunku do jego wielkości.

W przypadku zamówień ustalanych indywidualnie, najczęściej dekoracja jest czynnikiem decydującym o możliwym minimalnym zamówieniu. Im bardziej zaawansowana dekoracja, z większą ilością elementów, tym większy tort.

Średnica tortu Przybliżona waga Sugerowana ilość porcji
18 cm 1 kg 8
20 cm 1,5 kg 12
22 cm 2 kg 16
24 cm 2,5 kg 20
26 cm 3 kg 24
28 cm 3,5 kg 28
30 cm 4 kg 32

4. Cena

Ważne!
Dbając o zadowole​nie naszych Klientów, gwarantujemy stałą cenę realizacji zamówienia.
Ustalona na początku cena za wybraną wagę i kompozycję tortu, nie ulega zmianie przy odbiorze.

od 75zł/kg

Torty klasyczne w śmietanie, w polewie z czekolady oraz w stylu naked cake. O ostatecznej cenie decyduje stopień trudności dekoracji. Cena nie obejmuje topperów, wydruków na opłatkach oraz dekoracji z żywych kwiatów.

od 90 zł/kg

Torty w stylu drip cake. O ostatecznej cenie decyduje stopień trudności dekoracji. Cena nie obejmuje topperów, wydruków na opłatkach oraz dekoracji z żywych kwiatów.

od 90 zł/kg

Torty "tynkowane" w masie maślanej oraz pokryte masą dekoracyjną. O ostatecznej cenie decyduje stopień trudności dekoracji. Cena nie obejmuje topperów, wydruków na opłatkach oraz dekoracji z żywych kwiatów.

od 105 zł/kg

Torty w stylu "drip cake", w tynku maślanym. O ostatecznej cenie decyduje stopień trudności dekoracji. Cena nie obejmuje topperów, wydruków na opłatkach oraz dekoracji z żywych kwiatów.

Dopłaty za nadzienia premium

Od 5 zł/kg, w zależności od nadzienia.

Torty weselne

Cena, dekoracje oraz koszty transportu ustalane są indywidualnie z Parą Młodą.

Wydruki na opłatku jadalnym

Istnieje możliwość zamówienia tortu z opłatkiem jadalnym po wcześniejszym ustaleniu szczegółów. Zamówienie należy złożyć min. 7 dni roboczych przed realizacją.

Intensywne, ciemne kolory
W przypadku pokrycia tortu masą bardzo ciemną lub w bardzo intensywnym kolorze (np. granatowy, brązowy, czarny, mocny czerwony, zielony) do ceny jest doliczane od 5 zł za każdy kg.

Dekoracje na bezach lub innych ciastach
W miarę możliwości technicznych na bezach lub niektórych ciastach możemy przygotować elementy z masy dekoracyjnej (np. tabliczki, kwiatki, serduszka lub konkretne postacie, elementy itp.). Dekoracje ustalamy oraz wyceniamy indywidualnie dla konkretnego produktu.

Torty bezglutenowe
Wykonujemy torty na biszkoptach bezglutenowych, dopłata wynosi 5 zł/kg.

Biszkopty kolorowe
Istnieje możliwość wykonania tortu na biszkopcie kolorowym (jeden kolor w torcie np. różowy, niebieski, zielony itp.), dopłata wynosi 5 zł/kg.

Torty piętrowe
W przypadku zamówienia tortu piętrowego pobierana jest kaucja zwrotna za stelaż, w wysokości 150 zł za każde dodatkowe piętro.
Dopłata za tort piętrowy wynosi 5 zł/kg.

5. Terminy

Zamówienia na torty z naszej oferty przyjmujemy do 3 dni przed odbiorem (np. zamówienie na tort na sobotę przyjmujemy do środy do 19.00).
Zamówienia na torty spoza oferty przyjmujemy do 5 dni przed odbiorem (np. zamówienie na tort na sobotę przyjmujemy do niedzieli do 19.00).
Zamówienia duże oraz bardzo złożone przyjmujemy do 7 dni przed odbiorem.
Jeśli jednak w ostatniej chwili zdecydowali się Państwo na zamówienie, proszę się z nami skontaktować, być może będziemy jeszcze w stanie je zrealizować.

Jeśli powyższa instrukcja nie rozwiała wszystkich Państwa wątpliwości, prosimy o kontakt.

Masz swój projekt, koncepcję smakową - inne niż dostępne na naszej stronie? Napisz lub zadzwoń do nas, postaramy się doradzić i w miarę możliwości technicznych oraz czasowych ustalić dogodną wersję. Projekty takie wyceniamy indywidualnie.